Fethiye şehir merkezine yaklaşık 45 km mesafede bulunan Saklıkent doğanın bizlere en güzel hediyelerinden birisi diyebiliriz. Yaklaşık olarak 17 km uzunluğunda oldukça yüksek bir kanyon içersinde gözleriniz önünde su kaynaklarından fışkıran buz gibi soğuk su kaynakları görülmeye değer bir güzellik.

 
Saklıkent Kanyonu yaklaşık olarak 17 km uzunluğunda olup 4-5 km sini yürüyebilirisiniz buradan sonrası için malzemeniz olması gerekir halat, kask vb iyi bir donanım ile kanyonun tamamını yürümeniz mümkündür.
Kanyonun ilk 300 metresini kayalara çakılmış olan demir çubukların üzerine yapılmış olan ahşap köprü üzerinde devam ediyorsunuz daha sonra karşınıza çıkan dev su kaynakları sizleri şaşırtabilir.

Kaynaklarından çıkan sular birkaç saniye içersinde bir nehir oluşturmakta su içersinde birkaç dakikadan fazla kalmak neredeyse imkânsız su o kadar soğuk ki daha kanyona girişte serinliği yüzünüzü okşamakta.

 
Kanyondan çıkan suların oluşturduğu nehir üzerinde rafting ve benzeri su sporları yapmak mümkündür. Yine nehir etrafında kurulmuş olan restoran ve cafelerde suların üzerine yapılmış olan ahşap oturma yerleri de bir başka güzellik katmakta. Bir taraftan yemeğinizi yerken ayaklarınızı buz gibi soğuk suya sokabilirsiniz.

 
Saklıkent’e nasıl gidilir?


1. Fethiye şehir merkezinden düzenli olarak hareket eden Fethiye Saklıkent dolmuşları bulunmaktadır. Yaklaşık 60 dakikalık bir yolculuğun ardından Saklıkent’e ulaşabilirsiniz.

 
2. Araba kiralama: Fethiye şehir merkezinden kiraladığınız araç veya motor ile Saklıkent’e ulaşabilirsiniz.

 
3. Kendi aracınız ile Fethiye Antalya yayla yolu üzerinden Kemer kavşağından Saklıkent Tlos yoluna giriyoruz. Eğer hiçbir yere sapmadan devam ederseniz 15-20 dakika sonra yol sizi Saklıkent’e getirecektir.

 

Ne Yenir?

 
Saklıkent yolu üzerinde bol miktarda gözleme salonu bulunmakta farklı tat arayanlar için alternatif olabilir. Bir diğer seçenek ise Bıldırcın yine yol üzerinde hizmet veren restoranlarda bulunmaktadır. Saklıkent aynı zamanda Alabalığı ile meşhur. Saklıkent’e gelip de alabalık yemeden gitmek olmaz diye düşünüyorum.

Tags: , , ,