Adrasan sığ ve dalgasız denizi aynı zamanda tertemiz bakir doğasıyla tatilcilerin son birkaç yılda akın ettikleri çok harika bir turizm beldemizdir.
Beydağlarından gelen oksijen, Akdeniz’in eşsiz, tertemiz deniziyle bileşmesi ve yemyeşil yamaçların mavi ile bütünleşmesine tanık olacağınız nadir yerlerden birisidir Adrasan. Adrasan’da konaklama için butik otelleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Yine yakın çevresinde bulunan tarihi doğal güzelliklerini görebilmeniz için çok çeşitli alternatifler sunmakta.
Denizin cömert olduğu yerlerden birisi Adrasan, tekne turuna katılmanızı ve tur süresince kaptanın ikram ettiği balığı ve üstüne bir bardak çay içmeyi unutmayın. Adrasan sizleri bekliyor.Adrasan hakkında daha fazla bilgiyi Adrasan bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kategori : Akdeniz, Gezgin gözüyle | No Comments »
Efendim malum yaz bitti bitiyor derken havalar bir anda soğudu ve son bahar geldiğini fark ettirdi. Aslında yaz kadar kış mevsimi de tatil için alternatifler sunmakta.
Beyazlara bürünmüş dağlarda kaymak sanırım hepimizin özlemini çektiği bir tatildir. Peki bu kış nerede kaymak istiyorsunuz. Klasik Uludağ’mı yoksa uzak ama uzun pistleriyle ünlü Palandöken mi? Hepinizin fikirlerini mırıldanmaya başladığını duyar gibiyim. Uzun zamandır kış tatiline çıkmadım ama bu yıl büyük bir ihtimal ile çıkacağım nereye çıkacağım konusunda henüz tam karar vermesem de büyük olasılıkla güvenilir bir acenteden fikir alırım. Böylelikle hem ekonomik tatil yapmış olurum hem de yer sorunu olmadan kafam ağrımadan bir tatil geçiririm.
Read the rest of this entry »
Kategori : Gezgin gözüyle, Kültür Turları | No Comments »
Bu yaz gittiğim tatili herkese anlatmak istiyorum,
Haziran ayında Dalyan da idik. Muhteşem bir plaj vardı, adı İztuzu plajı imiş. Caretta Carettaların yumurta bıraktığı sit alanı olarak korunmaya alınmış bir yer.
o kadar güzel bir yer ki hiç bırakıp Ankara’ya dönmek istemedim. Türkiye’miz gerçekten bir cennet her bölgesinde hala bakir muhteşem yerler var fırsat buldukça gezmeye keşfetmeye devam edeceğim. Dalyan görülmeye değer ve hala güzellikleri devlet tarafından korunan muhteşem bir yer.
İztuzu plajında denize girebilir, Caretta Carettaları ellerinizle besleyebilirsiniz. Dalyan doğal güzellikleri ile harika bir yer olduğu kadar tarihi miraslarımız açısından da görülmeye değer bir yer.
Herkese öneriyorum mutlaka bir gün Dalyan’a gidin. Hem ucuz hem güzel ve ayrıca çok ekonomik tatil geçirebilirsiniz.
Ankara: Sevda Sağlam
Kategori : Akdeniz, Ege Bölgesi | No Comments »
Bir tarafı dağ,bir tarafı göl, bir tarafı ova,sırtınızı da tarihe yaslayıp temaşe eyleyin Van diyarını. Başı dumanlı bu yüksek dağlardan efsaneler dinleyin… Burası efsaneler şehri. Burası birbirine kavuşamayan aşıklar şehri. Bu şehrin zaman mahsenindeçok hatıralar birikmiş. Burası aşıkların tatil diyarı.
Tarihi :
Oldukça eski bir şehir olan Van’ın tarihi M.Ö. 40001i yıllara kadar uzanıyor. Bu tarihlerde Van ve civarında yerleşimler olduğu yapılan kazılarla ortaya çıkarılmıştır. Van şehri ise Urar-tu Kralı (M.Ö. 841-836) tarafından Tuşba ismiyle kurulmuştur. Urartuların başkenti olan Van, daha sonraları Hürri, Bizans, Selçuklu, İlhanlılar ve Osmanlılar’a kadar bir dizi yönetim değişikliği geçirmistir. Read the rest of this entry »
Kategori : Gezgin gözüyle, Kültür Turları | No Comments »