Antalya’ya 80 kilometre mesafede Kemer ile Adrasan arasında kalan bu küçük köyün 5 kilometrelik plajı var. Denizin orta kısımları kum olmakla birlikte girişi çakıllı. Plajın doğusu Olympos’a çıkıyor. Hemen sahilde nehir kenarında gizli saklı kalmış antik Olympos şehrinde yürümek ve etrafta mis gibi kokan portakal ağaçlarını koklamak kaçınılmaz.
Dağ yoluna doğru girince 45 dakikalık yürüme mesafesinde meşhur Yanartaş’a akşamları şarap şişeleri ve kadehlerini kapanlar topraktan çıkan “şömine” efektli doğal alevleri seyretmeye gidiyor. Son birkaç yıldır yapılaşma izninin olmadığı bu bakir sahil, Türkiye’nin en havalı bungalovlarından bazılarına ev sahipliği yapmaya başladı. Çıralı sahilinde irili ufaklı 10 adet restoran ve tesis bulunuyor.
Nerede Kalınır?
Arcadia Otelin 10 tane bungalovun bu sene çatıları Afrika tarzı sazlarla kaplanmış. Plajın tam üzerinde sade ve keyifli bir ortam.
Ulupınar Köyü, Çıralı mahallesi; 0242 8257340; arcadiaholiday.com.
Nerede Yenir?
Oleander Restoran, sahildeki restoranların en samimi ve romantiklerinden.
Çıralı sahili; 0242/825-7213.